Публікації

Кулінарна книга "Мої улюблені рецепти"

Зображення
Всім привіт! Стукнула тут в голову мені ідейка поділитися з Вами своїми враженнями про кулінарні книги які мені трапляються. Книга перша 1 Сьогодні мова піде про книгу для записів "Мої улюблені рецепти" Більшість моїх книг я купила в клубі сімейного дозвілля і ця не стала винятком. Книга дуже зручна для тих хто хоче не втратити або не шерстити сайти по тисячі разів в пошуках рецепта який сподобався. Книга поділена на Розділи: салати, страви з риби, супи, напої, десерти та інші. Кожен розділ починається з рецепта автора (пробувала один рецепт на ДР донечки, всім сподобався) рецепти прості, продукти доступні. Також в книзі є сторінки з ілюстраціями деяких рецептів (правда я так і не зрозуміла чи відповідають картинки рецептам з книги  ) В кінці книги є корисне доповнення таке як: - правильно вибираємо м'ясо; - час приготування м'яса; - скільки варити кашу і багато іншого. Книгою задоволена і вже є кілька улюблених рецептів які в ній ...

Салат з нутом і ковбасками

Зображення
Складові Для приготування: консервований нут (біла квасоля) 200 г  Червоний солодкий перець (помідори) 1 шт  Цибуля червона кримська 1 шт.  Oгірки (рукола, помідори) 2 шт. (1 пучок)  Мисливські ковбаски (Кальмари, свинина запечена, авокадо) 100 г  Петрушка (кінза) 1 пучок  Часник (перець чилі) 1 зубчик (за смаком)  Лимон 1 шт.  Оцет червоний винний 1 ч. л.  Оливкова олія 2 ст.л.  Сіль, перець за смаком Опис 1 Для заправки часник вичавити через прес, з лимона натерти цедру і видавити 2 ст. л. соку. Перемішати все, додати масло і оцет, посолити і поперчити. 2. Нарізати огірки дрібними кубиками, ковбаски шматочками, солодкий перець і цибулю тонкими смужками. Зелень нарубати. Все перемішати, заправити і подавати. Смачного!!!

Рійет зі скумбрії

Зображення
Складові  Для приготування 500 г скумбрії  450 г cкумбрії гарячого копчення  30 вершкового  масла  1 ст. л. оливкового масла 2 ст. л. зелені петрушки  Сіль, чорний мелений перець Сік лимона Опис 1. Рибу почистити, видалити зябра, покласти на деко, скропити оливковою олією посолити, поперчити і запікати 15 хвилин при 180 ° C. Cлeгка остудити, зняти філе з кісток, розбираючи на волокна. 2. Додати шматочки риби гарячого копчення, вершкове масло нарізане маленькими кубиками, і рубану зелень. 3. Масу поперчити, посолити і перемішати, приправити за смаком лимонним соком. Смачного!!!

Рійет з кролика

Зображення
Складові Для приготування: 1 кролик (1 кг)  1 морква  100 мл качиного або гусячого жиру  1 цибулина  100 мл білого сухого вина  1 стебло селери  1 ч. л. чорного перцю горошком  1 лавровий лист  сіль, чорний мелений перець  4 стебла чебрецю  1 пучок петрушки Опис 1. Тушку кролика нарубати на середні шматки вимити й обсушити. Налити в каструлю 1,5-2 л окропу, покласти очищені цибулину, моркву, лавровий лист, стебло селери, петрушку і кілька гілочок чебрецю, всипати 1 ст. л. солі, перець горошком, влити вино і довести до кипіння. Покласти шматки кролика і знову довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогoнь і готувати кролика 1,5-2 години-м'ясо повинно легко відділятися від кісток. 2. Вийняти кролятину, видалити всі кістки, розібрати м'ясо на тонкі волокна. Жир розтопити, змішати з м'ясом, посолити, поперчити, додати листочки чебрецю і перемішати. 3. Викласти рійeт в керамічний або скляний посуд із щільно закриваєт...

Сендвіч з шинкою і сиром

Зображення
Складові Для приготування: 3 білі булочки  100 г буженини  100 г варено-копченої шинки  100 г швейцарського сиру  100 г помідорів  2 ст. л. майонезу  1 ст. л. гострої гірчиці Опис 1. Буженину дрібно нарізати, шинку і сир нарізати скибочками, помідори кружечками. 2. Розрізати булочки навпіл, намазати гірчицею, майонезом, покласти буженину, шинку, помідори і сир, накрити другою половиною булочки. 3. Можна запекти такий сендвіч в духовці щоб сир розплавився. Смачного!!!

Салат із крабових паличок з селерою

Зображення
Складові Для приготування: Крабові палички (варена куряча грудка) 250 г  Корінь селери (варену картоплю, яйця) - 150 г (2 шт.)  Майонез (сметана) 4 ст. л. Зелена цибуля (яблуко зелене) 1 пучок (1 шт.)  Сік лимонний 1 ст. л.  Сіль, перець за смаком  Тости для подачі Опис 1. Селеру вимити, очистити і нарізати тонкою соломкою. Бланшувати у киплячій підсоленій воді 3 хвилини і відкинути на друшляк. 2 Крабові палички нарізати тонкою соломкою, зелену цибулю тонкими смужками. Змішати крабові палички, селеру, цибулю, майонез і лимонний сік. Пoсолити і поперчити за смаком. Подавати на хрустких тостах з багета. Інші варіанти 2. Курячу грудку нарізати смужками. Так само нарізати зелене яблуко і сиру селеру. Заправити майонезом і соком лимона. 3. Замінити селеру вареними яйцями. 4. Замінити селеру вареним в мундирі картоплею. 5. Замість крабових паличок покласти в салат кубики зелених яблук. Смачного!!!

Панцанелла

Зображення
Складові Для приготування: Помідори (перець солодкий) - 4 шт. Помідори черрі (в'ялені томати, баклажани) - 200 г  Огірки (горошок заморожений, цукіні) 3 шт. (150 г)  Цибуля червона (фета) - 1 шт.  Чіабатта або лаваш (тунець консервований) 150 г  Маслини (грудинка варено-копчена, розмарин) -50 г  Анчоуси (каперси, часник) - 10 шт.  Базилік (рукола) пучок  Оливкова олія 6 ст.л.  Оцет червоний винний (бальзамічний оцет) - 2 ст. л.  Сіль за смаком Опис 1. Нарізати огірки кубиками, цибулю сегментами, помідори часточками, помідори черрі навпіл 2. Змішати оцет, трохи солі і олівковоe масло 3. Додати анчоуси, маслини і все нарізані овочі. 4. Хліб крупно наламати і перемішати з овочами. Дати настоятися кілька хвилин, посипати листочками базиліку і подавати. Інші варіанти 2.Горошок бланшувати і додати в салат замість огірків, грудинку обсмажити і пoложіть в салат замість маслин. 3. Нарізати солодкий пeрец цукіні і бакла...