Соус Песто за 10 хвилин
Я використовую песто для приготування спредів, діпов, соусів і маринадів, тому він завжди під рукою на моїй кухні. Одна баночка завжди лежить в холодильнику.
Складові
Для приготовлення
- Зелений базилік 2 пучка
- Пекоріно або пармезан 100 гр
- Оливковкове масло 5-6 ст. л.
- Часник 2-3 зубка
- Горішки пінії або кедра 50 гр
- Сіль за смаком
- Опис
1. Обірвати з базиліка всі листочки. Стебла базиліка жорсткі і не придатні для вживання в їжу. Помити листя
2. До блендера скласти листя базиліка, очищену часточку часнику, кедрові горішки, додати 1-2 дрібки солі
3. Подрібнити все до стану пюре. Додати пармезан. Краще натерти його на тертці, щоб блендер подрібнив сир більш рівномірно і тонко
4. Влити оливкове масло. Ще раз подрібнити все. Вийде досить густе пюре яскраво-зеленого кольору
Соус готовий.
Смачного!
Смачного!
Коментарі
Дописати коментар