Соус Песто за 10 хвилин

Я використовую песто для приготування спредів, діпов, соусів і маринадів, тому він завжди під рукою на моїй кухні. Одна баночка завжди лежить в холодильнику. 

Складові

Для приготовлення

  1. Зелений базилік 2 пучка
  2. Пекоріно або пармезан 100 гр
  3. Оливковкове масло 5-6 ст. л.
  4. Часник 2-3 зубка
  5. Горішки пінії або кедра 50 гр
  6. Сіль за смаком

    Опис 
1Обірвати з базиліка всі листочки. Стебла базиліка жорсткі і не придатні для вживання в їжу. Помити листя
2До блендера скласти листя базиліка, очищену часточку часнику, кедрові горішки, додати 1-2 дрібки солі
3. Подрібнити все до стану пюре. Додати пармезан. Краще натерти його на тертці, щоб блендер подрібнив сир більш рівномірно і тонко  
4. Влити оливкове масло. Ще раз подрібнити все. Вийде досить густе пюре яскраво-зеленого кольору
Соус готовий.

Смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кулінарна книга "Мої улюблені рецепти"

Капустяний салат з сьомгою

Рійет з кролика