Спеції: види та призначення

Базилік
Смак базиліка злегка гіркуватий з солодкуватим присмаком. У кулінарії можна використовувати як свіже, так і сушене листя базиліка. 
Ця приправа ідеально доповнює як м'ясні та рибні страви, так і страви з овочів. Базилік додають у фарш, паштети, ковбасу, приправляють ним яловичину, баранину і печінку. Подрібнений, він надає стравам кисло-солодкий присмак.

Майоран
Він має солодкувато-пряний аромат і гіркувато-гострий смак. Майоран цінують в кухні будь-якої країни. Його додають в страви з гороху або квасолі, квашену капусту та м'ясні страви. Ним приправляють соуси, тушковане м'ясо, супи, м'ясні фарші , паштети, шинку. У подрібненому вигляді він може стати прикрасою холодних закусок. Він добре поєднується з картопляними стравами це відмінна приправа до баранини, яловичини , свинини та жирного гусячого м'яса. Салати і соуси ( в гарячому і холодному вигляді) - це черговий привід для використання майорану . Важко також не згадати про рибу та паштети.

Шпинат
Молодий шпинат можна вживати сирим в салатах і в соусах-діпах, а більш старі, грубуваті листя можна відварювати на пару, обсмажувати і тушкувати. Слід мати на увазі, що навіть в холодильнику листя шпинату не зберігається більше восьми днів: до кінця цього терміну вони втрачають основну частину вітамінів.
Для збереження поживних властивостей протягом більш тривалого терміну (до 8 місяців) свіже листя шпинату пресують або скачують в кульки, після чого заморожують. Після розморожування шпинат варять або тушкують з іншими овочами, грибами або злаками.

Орегано
У орегано є кілька підвидів: oregano creticum і oreganum smyrneum . Існує також мексиканський орегано, але це зовсім інша рослина і їх не можна плутати . До складу орегано входять ефірні масла (до 0,5 %) , тимол , карвакол , дубильні речовини і розмаринова кислота. Орегано ідеально поєднується з шинкою, салатами , рибними соусами. Це незамінна приправа для запеченої свинини і ягнятини, м'ясних супів, запеченої картоплі. Додавати її потрібно наприкінці готування. За смаком орегано порівнюють з майораном . Великими листками приправляють супи , рибні страви , крабів і яйця. Подрібнений орегано додають до м'яса, що смажать на відкритому вогні (шашлики , ковбаски, дичина).Смак орегано ніжніший в порівнянні з майораном . Це ще й один з компонентів приправи " чилі ".

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кулінарна книга "Мої улюблені рецепти"

Капустяний салат з сьомгою

Рійет з кролика