Сендвіч з яблучною карамеллю і копченим сиром

Складові
Для приготування:

Карамелі

  1. 1,5 кг яблук 
  2. 300 г цукру 
  3. 100 мл вершків (33-35%) 
  4. 30 г вершкового масла 
  5. 2 ч.л. лимонного соку 
  6. 1 ч. п. Екстракту ванілі 
  7. 2 ст. л. коричневого цукру 
  8. ½ ч.л. солі


Сендвіча

  1. 2 скибочки білого хліба
  2.  2 ст. л. яблучної карамелі
  3.  30 г копченого сиру
  4.  1 щіпка морської солі

Опис
Готуємо яблучну карамель

1. Яблука вимити, очистити, нарізати дольками, видаливши насіння і розкласти на деко, яке застелене пергаментом. Поставити деко в нагріту до 170 ° С духовку на 1 годину, щоб часточки яблук стали м'якими і злегка карамелізований, вийняти противень з духовки і дати яблукам злегка охолонути.

2. Для карамелі всипати в невелику каструльку цукор і налити 4 ст. л. води. нагрівати на невеликому вогні, перемішуючи, до розчинення цукру. Після розчинення цукор почне швидко міняти колір, спочатку на золотистий, потім на коричневий. Як тільки цукор стане карамельно-коричневого кольору, зняти з вогню. Відразу додати вершкове масло, влити вершки, продовжуючи перемішувати до однорідності.

3. У чашу блендера покласти яблучні дольки, додати лимонний сік, ванільний екстракт, сіль і коричневий цукор, влити гарячу карамель і все перебити до однорідності.

4. Перекласти готову яблучну карамель в чисту баночку і зберігати в холодильнику.

Готуємо сендвіч

Намазати хліб яблучної карамеллю, покласти скибочки сиру і посилати сіллю.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кулінарна книга "Мої улюблені рецепти"

Капустяний салат з сьомгою

Сендвіч з шинкою і сиром